Woning kopen of verkopen? Laat deze eerst bouwkundig keuren!

 

Bouwkundige keuring - voorkom verrassingen achteraf

Bij de aanschaf van een woning komt veel kijken. Naast de financiering is de bouwkundige staat van de woning erg belangrijk. Gebreken die klein lijken kunnen grote (financiële) gevolgen hebben. Een bouwkundige keuring kan veel problemen en narigheid voorkomen. U wilt toch geen kat in een zak kopen? Laat deze daarom dan ook vooraf grondig onderzoeken. Naast het direct noodzakelijk onderhoud krijgt u van onze bouwkundige inspecteur ook adviezen voor zaken die op termijn eraan zitten te komen. Ons dienstenpakket omvat bouwkundige keuringen, opleveringen (nieuwbouw-) woningen en gebrekenonderzoek (stankoverlast, vochtproblemen, scheurvorming, houtvernielers etc.).

Door een roze bril lijken bouwkundige problemen en achterstallig onderhoud makkelijk oplosbaar. Teleurstellingen kunt u voorkomen door ons een bouwkundige keuring te laten opstellen. Een bouwkundig rapport voorkomt mogelijk (financiële) tegenvallers en een hoop ellende. Onze ervaren bouwtechnische inspecteur inspecteert de woning en legt gebreken vast in een bouwtechnische rapportage. 

Onze bouwtechnische rapportages geven inzicht in de technische en onderhoudsstaat incl. een globale kostenraming met de direct noodzakelijke kosten of kosten die op termijn zijn te verwachten. Met een bouwtechnische keuring zijn vaak grote problemen te voorkomen. Met behulp van deze bouwtechnische keuring worden eventuele gebreken aan het licht gebracht.

 

Iedere bouwperiode kent zijn eigen aandachtspunten en specifieke problemen. Een bouwkundige heeft deze kennis in huis en let bij de inspectie juist op deze punten. Neem de aanwezigheid van asbest. In huizen tot 1993 kom je mogelijk asbestverdacht materiaal tegen. Dat zit niet alleen in het dak van een schuurtje, maar ook in het zeil van een oude trapkast, of op de plek waar ooit de oude cv-ketel heeft gestaan. Het is niet altijd verplicht om het te verwijderen, maar het is wel prettig om te weten waar het zit. Waar ook extra aandacht voor is zijn verbouwings-werkzaamheden die door de bewoner zelf zijn uitgevoerd. Wij komen regelmatig het werk van enthousiaste klussers tegen. Vooral de elektra krijgt dan extra aandacht van ons. Veel klussers vergeten dat elektro-techniek een vak is. 


En je wilt er niet pas achter komen dat de elektra onveilig is aangelegd als je er al woont. Het vóór de koop ontdekken van gebreken en deze kunnen herstellen voor de verhuizing, is de beste beslissing. 

 Het is een misverstand om te denken dat bouwkundige gebreken alleen bij oude huizen voorkomen. Ook in huizen die 5 tot 10 jaar oud zijn komen wij zeer regelmatig mankementen tegen. Denk aan kitwerk dat zijn beste tijd gehad heeft of tegelwerk dat loszit. Je kijkt er snel overheen, maar dit soort onderhoud is absoluut noodzakelijk. 

Ons advies is dan ook altijd om de keuring bij voorkeur vóór de koop plaats te laten vinden. Het versterkt je positie in de onderhandelingen aanzienlijk en zorgt ervoor dat de aankoop van je droomhuis echt goed voelt!

 

 

  

 

 
E-mailen
Bellen